Konijnentrimmer

Professionele opleiding

Konijnentrimmer

Ook konijnen hebben baat bij een vachtverzorging. Zowel kort- als langharige konijnen kunnen onze hulp gebruiken bij klitten en/of vervilting, plakpoep, rui, …
Hun algemeen welzijn en goede verzorging is van groot belang bij een lang en gelukkig konijnenleven. 
Wij als trimmer kunnen hierbij helpen!

In deze opleiding leer je over het gedrag van konijnen, welke verzorging je hen kan geven en met welke materialen. Dit alles steeds met oog voor stressvrije trimsessies. 

Wil jij ook konijnenklantjes gelukkig maken? Dan is dit je kans! 

 

met zachte hand 

Konijnenkennis 

Wil jij volledig zelfstandig aan de slag gaan met konijnentrimmen? Dan is deze opleiding helemaal voor jou! 
Je leert alles over konijnengedrag, huid en vacht, konijnvriendelijk  trimmen, materialenkennis, …

Je leert dit vak d.m.v. theorie en praktijk. Naast oefenenen ga je aan de slag met een aantal opdrachten. Deze helpen je o.a. op weg met het opstarten van jouw konijnenbusiness en/of uitbreiding van je huidige activiteit. 

Wij helpen jou op weg 

We staan als lesgevers voor je klaar om je goed te begeleiden tijdens dit traject. De gehele opleiding is op maat van de groep en zelfs afgestemd op jouw individuele noden. We passen aan en schaven bij waar nodig zodat jij zonder stress kan slagen voor deze opleiding. We kiezen daarom ook heel bewust om geen examens af te nemen maar evolueren jouw groei, kennis en kunde doorheen de hele opleiding. 

De theoretische opdrachten die je moet inleveren helpen je om te leren, te ontdekken en zijn hulpmiddelen om in je konijnentrimsalon meteen te kunnen gebruiken. Wij zijn er om jou te helpen gedurende het hele traject! 

konijnvriendelijk konijnentrimmer

Low Stress Handling

Algemene konijnenkennis

 We bespreken in het kort de geschiedenis en oorsprong van het konijn. Daarnaast lichten we een aantal algemene begrippen toe rond konijnenkennis. 

Gedrag & Zintuigen

 Kennis van lichaamstaal en stresssignalen is een absolute must als je met konijnen werkt. Het is heel belangrijk om gedurende de gehele vachtverzorging hiermee rekening te houden. We gaan ook dieper in op de zintuigen van het konijn. 

Happy Rabbit

Wat heeft een konijn nodig aan basisbehoeften voor een lang en gelukkig en gezond leven? We kijken hierbij naar aanschaf, huisvesting, voeding, …

Hanteren

Op welke manier hanteer je een konijn tijdens je trimsessie. En heel belangrijk wat doe je absoluut niet! 

Huid & Vacht

Waarom, wanneer en hoe trim je konijnen? Welke haarsoorten zijn er? Wat is de functie van elke haar? Wanneer spreken we van slechte vachtkwaliteit? Wat te doen bij klitten en vervilting? Ook huidaandoeningen komen aan bod.

Trimmaterialen

Welke materialen heb je nodig voor het trimmen van konijnen? Hoe reinig en desinfecteer je deze? Je leert ook in de praktijk met deze materialen werken. 

Parasieten

Allemaal beestjes is niet zo leuk voor je konijn. Ook schimmelinfecties kunnen voorkomen. Hoe ga jij als trimmer handelen en welk advies geef je aan de eigenaar. 

Konijnvriendelijk

Waarom, wanneer en hoe trim je konijnen? Elke vacht vraagt een specifieke aanpak. Niet alleen de kennis van het trimmen maar ook het hanteren en lichaamstaal en stresssignalen gaat hiermee samen. 

Business

Hoe bouw jij je konijnenzaak uit? Hoe pak je dit allemaal aan? Hoe zorg je voor een vlotte communicatie bij je klant? Welke prijzen hanteer je? Hoe bouw je een klantenbestand op? We helpen je graag op weg. 

ik volg de opleiding

Praktische informatie

Locatie: Leuvensesteenweg 319 te 3370 Boutersem
Tijdstip: 9u30 tot 15u30 
Andere locaties en tijdstippen worden tijdig meegedeeld.

Start opleiding najaar 2024! Inschrijvingen zijn open! 
– zaterdag 14 september
– zondag 15 september
– zondag 20 oktober
– zaterdag 26 oktober
– zaterdag 9 november
– zaterdag 30 november

Koffie, thee, water en versnaperingen staan voor je klaar!
Meebrengen: eigen lunch, liefde voor konijnen en tonnen enthousiasme. 

Lesgever: Tamara Goovaerts  

 

Prijs & Inschrijven

Voor deze professionele konijnentrimopleiding met ondersteuning en begeleiding betaal je 1111 Euro incl. btw. 

Inschrijven kan door te klikken op onderstaande link! We kijken er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan.

tamara goovaerts

Beauty Business For All

Duizendpoot met passie voor mens en dier! Tamara is katten-, konijnen- en hondentrimmer met specialisatie in angstige en getraumatiseerde dieren. Daarnaast is zij een gepassioneerde coach. In haar coachings wil Tamara je krachtiger in het leven laten staan. Naast rouwverwerking en lifecoach is Tamara chakratherapeute, acupressuur beoefenaar, schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en gedragstherapeut voor dieren.
We kunnen rekenen op haar ontelbare opleidingen en ervaring.