Katsense academie

De leukste school
met een hart
voor dieren

 professionele trimopleidingen

We teach with love

Kat- & Vachtvriendelijk Kattentrimmer

Deze opleiding stoomt je klaar tot kat- en vachtvriendelijk kattentrimmer.
Is werken met katten jouw droom?

Holitisch Kattentrimmer

Wil je graag holistisch te werk gaan als kattentrimmer? Bekijk dan onze volledig nieuwe opleiding waarin we verder gaan dan vachtverzorging alleen! Benieuwd wat dit is? Check it out!

Konijnentrimmer

Op vraag van vele bieden we nu ook een opleiding konijnentrimmer aan. Met respect voor gedrag en met aandacht voor de juiste vachtverzorging.

korte opleidingen

We love to teach 

Katten & Voeding

Voeding is een hot topic. Je leert de basisprincipes van goede voeding. We bespreken ook kieskeurige eters, overgewicht, nierfalen en allergie. Hanne maakt je wegwijs in het talrijke aanbod van voeding. 

Mentale flexibiliteit Communicatie & Money

Je goed in je vel voelen is heel belangrijk bij het oprichten en uitbaten van je eigen zaak. In deze meerdaagse opleiding leer je je zelf ontdekken, hoe je kan communiceren met klanten en hoe je persoonlijke accenten kan leggen om jouw zaak uniek te maken.

"Speciale" katjes in het trimsalon

Ben je aan de slag als kattentrimmer maar voel je je niet helemaal op je gemak met angstige katjes dan helpen wij je graag verder. Wat is angst? Hoe pak je dit aan? We gaan ook dieper in op hoe ga je te werk gaat met seniors, blinde katjes en katten met trauma’s.

Alternatieve Kattenpraktijk

Je leert werken met verschillende alternatieve ondersteunende methodes. Je kan deze meteen toepassen in jouw kattenpraktijk. Thema’s die aanbod komen zijn o.a. kruiden, supplementen, homeopathie, aromatherapie, werken met de biotensor, katjes met een rugzakje, …

Werken met de biotensor

De verscheidenheid waarmee je het gebruik van de biotensor kan inzetten is ontzettend groot. Je kan ermee aan de slag voor jezelf maar ook voor je eigen dieren en klantjes. Je krijgt zowel theorie als praktijk zodat je de werking onder de knie krijgt.

Natuurlijke gezondheid

We gaan dieper in op gezondheidsondersteunende middelen voor katten. Kruiden, supplementen, homeopathie, aromatherapie, celzouten, nutraceuticals, orthomoleculair, …
Holistisch dierenarts Winnie maakt je wegwijs in deze materie.

good to know

Over onze opleidingen

 

Bovenstaande opleidingen zijn een greep uit ons aanbod. We werken continue aan ons aanbod. 

Check regelmatig onze website voor nieuwe updates rond de opleidingen.

Zodra nieuwe data en praktische informatie bekend zijn werken we onze website bij en kan je je inschrijven.

Heb je interesse in een bepaalde cursus of opleiding? Laat het ons weten! Zo kan je alvast extra informatie opvragen en je plaats reserveren. 

passie voor lesgeven en begeleiding

Meet the Katsense docenten

SaraH Simons

Founder of the Katsense Academie

Baasjes, kattenliefhebbers, professionals, asielmedewerkers, dierenartsen en assistenten, … allemaal zijn ze van harte welkom in onze academie. Het is een voorrecht om onze kennis te mogen overbrengen aan ieder die het leven van katten wil verbeteren. Laten we samen aan de slag gaan en een mooi verhaal schrijven. 

tamarA Goovaerts

Allround dierenlady

We zijn super blij deze geweldige dame als lesgever in ons team te hebben. Tamara is veelzijdig actief voor mens en dier.  Ze helpt jouw dieren graag met vachtverzorging, oppas aan huis en coaching bij gedragsproblemen. Daarnaast staat ze voor je klaar als coach bij rouwverwerking, chakratherapeute, lifecoach, schoonheidsspecialiste en make-up artist. 

gastdocenten

Boordevol kennis

Voor zowel onze langlopende opleidingen als onze korte cursussen zetten we graag de juiste mensen in. Lesgevers met kennis van zaken en ervaring in hun domein. Op deze manier leer je bij van experten in hun vak en kan je bij hen terecht met al je vragen.
Leren en blijven leren, groeien en blijven groeien, kennis verzamelen en ervaringen delen daar willen we voorgaan. Samen schrijven we een nieuw hoofdstuk in jouw carrière. 
Benieuwd van wie jij les gaat krijgen? Bij elke opleiding vermelden we wie je docent is.