Katsense academie

De leukste school
met een hart
voor dieren

 professionele trimopleidingen

We teach with love

Kat- & Vachtvriendelijk Kattentrimmer

Deze opleiding stoomt je klaar tot kat- en vachtvriendelijk kattentrimmer.
Is werken met katten jouw droom?

Holitisch Kattentrimmer

Wil je graag holistisch te werk gaan als kattentrimmer? Bekijk dan onze volledig nieuwe opleiding waarin we verder gaan dan vachtverzorging alleen! Benieuwd wat dit is? Check it out!

Konijnentrimmer

Op vraag van vele bieden we binnenkort ook een opleiding konijnentrimmer aan. Met respect voor gedrag en met aandacht voor de juiste vachtverzorging.

korte opleidingen voor professionals

We love to teach 

Kattenvoeding Pro

Voeding is een hot topic. Ook in het trimsalon krijg je hier regelmatig vragen over of zie je aan huid en vacht wat voeding doet. Je leert de basisprincipes van goede voeding. We bespreken ook kieskeurige eters, overgewicht, nierfalen en allergie. Hanne maakt je wegwijs in het talrijke aanbod van voeding. Deze opleiding is ook geschikt voor andere kattenprofessionals.

Mentale flexibiliteit Communicatie & Money

Je goed in je vel voelen is heel belangrijk bij het oprichten en uitbaten van je eigen zaak. In deze meerdaagse opleiding leer je je zelf ontdekken, hoe je kan communiceren met klanten en hoe je persoonlijke accenten kan leggen om jouw zaak uniek te maken.

"Speciale" katjes in het trimsalon

Ben je aan de slag als kattentrimmer maar voel je je niet helemaal op je gemak met angstige katjes dan helpen wij je graag verder. Wat is angst? Hoe pak je dit aan? We gaan ook dieper in op hoe ga je te werk gaat met seniors, blinde katjes en katten met trauma’s. 

good to know

Over onze opleidingen

 

We werken nog volop aan onze opleidingen. Binnenkort hebben we ook een heel tof aanbod voor kattenpersoneel. 

Check regelmatig onze website voor nieuwe updates rond de opleidingen.

Zodra nieuwe data en praktische informatie bekend zijn werken we onze website bij en kan je je inschrijven.

Heb je interesse in een bepaalde cursus of opleiding? Laat het ons weten! Zo kan je alvast extra informatie opvragen en je plaats reserveren. 

passie voor lesgeven en begeleiding

Meet the Katsense docenten

SaraH Simons

Founder of the Katsense Academie

Baasjes, kattenliefhebbers, professionals, asielmedewerkers, dierenartsen en assistenten, … allemaal zijn ze van harte welkom in onze academie. Het is een voorrecht om onze kennis te mogen overbrengen aan ieder die het leven van katten wil verbeteren. Laten we samen aan de slag gaan en een mooi verhaal schrijven. 

tamarA Goovaerts

Allround dierenlady

We zijn super blij deze geweldige dame als lesgever in ons team te hebben. Tamara is veelzijdig actief voor mens en dier.  Ze helpt jouw dieren graag met vachtverzorging, oppas aan huis en coaching bij gedragsproblemen. Daarnaast staat ze voor je klaar als coach bij rouwverwerking, chakratherapeute, lifecoach, schoonheidsspecialiste en make-up artist. 

gastdocenten

Boordevol kennis

Voor zowel onze langlopende opleidingen als onze korte cursussen zetten we graag de juiste mensen in. Lesgevers met kennis van zaken en ervaring in hun domein. Op deze manier leer je bij van experten in hun vak en kan je bij hen terecht met al je vragen.
Leren en blijven leren, groeien en blijven groeien, kennis verzamelen en ervaringen delen daar willen we voorgaan. Samen schrijven we een nieuw hoofdstuk in jouw carrière. 
Benieuwd van wie jij les gaat krijgen? Bij elke opleiding vermelden we wie je docent is.