Mijn Verhaal

Passie voor katten

Katsense since 2018

Mijn eigen verhaal start in het magische jaar 1978. Geboren op vrijdag 13 oktober! De start van mijn unieke levenspad. Mijn passie en liefde voor dieren bracht me in 2018 bij de oprichting van een professioneel bedrijf nl. Katsense.

Deze naam is heel bewust gekozen omdat we met Katsense veel verder gaan dan enkel verzorging, oppas of lesgeven. We willen met onze holistische aanpak het welzijn van de katjes verhogen.

Sense staat voor gevoel maar ook zin, betekenis, verstand, besef, begrip, belang, zintuig, voelen, aanvoelen, begrijpen, gewaarworden, zich bewust worden van, … begrippen waar we voor staan en zelf willen in groeien … samen met jou! Samen staan we sterk voor een betere wereld voor elke kat! ♥

MY Family

De kracht van geloven in jezelf en elkaar.

Elke dag kan ik doen waar ik van hou dankzij de liefde en het geloof van mijn fantastische man en prachtige kinderen. Elk met hun eigen visie, mening, levenslust en zielsmissie. Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen die ze mij geven! Meet Steven, Liza, Elise, Fleur en Mila!

Onze talrijke dierenkroost 

Vaak krijg ik de vraag of ik zelf katjes heb en hoeveel. Wel dat zijn er ondertussen een heleboel geworden.  Aslan, Venus, Smoke, Silver, D’Juna, Tattoo, Flora, Stripes, Vlek, Race, Raven, Plumeau. Al deze lieverds brengen hun eigen boodschap in ons leven. Momenteel zorgen opvangkatjes Tom en Marie voor de nodige speelsheid. 

Ook onze konijntjes, kippen, schaap Ella en spring in’t veld Milo mogen we niet vergeten. 

We zijn heel erg dankbaar dat Boots (foto), Tisha, Vlek, Casper, Kamiel, Mona en Emma deel hebben uitgemaakt van ons gezin. Ze zijn voor altijd bij ons als onze Guardian Angels.

ontwikkeling

Scholing en bijscholing

 

Onderstaande opleidingen, lesdagen, workshops, trajecten,… zijn een greep uit wat ik zelf volg en/of gevolgd heb.
Al deze lesmomenten dragen bij tot waar ik vandaag sta
en helpen mij om jullie katjes te ondersteunen en te begeleiden daar waar nodig is.

Opleiding kattentrimmer & gedragstherapeut

Mijn eerste opleidingen volgde ik bij Toscanzahoeve. De start van een wereld vol katteninformatie.

Kattentrimmen in de praktijk

Een lesdag van Hennie Schuit vol nieuwe inzichten op het gebied van kat- en vachtvriendelijk kattentrimmen.

Vachtverzorging van de kat

Super om deze lezing gegeven door Dominique De Schutter van Chat Le Roi bij te mogen wonen.

Cats, Coats & Coffee

Een jaarlijkse bijeenkomst van kattentrimmers in Nederland met lezingen rond o.a. de seniorkat en hoe om te gaan met stresskatjes.

Toiletteren en vachtverzorging

Les krijgen van Jet Bijen was een unieke ervaring tijdens de opleiding bij Syntra. Jet is een expert in het vakgebied rond huid & vacht.

Kattenmatrix Pro

Een zeer intensieve en interessante opleiding van Anneleen Bru van Felinova. De Happy Cats Bootcamp achteraf was een leuke opfrissing.

TTouch

De Level 1 opleiding gaf me een unieke manier van benaderen van en omgaan met dieren. Deze techniek helpt de kat zijn balans te vinden en te ontspannen. Handelingen zoals bv. tanden poetsen kunnen met TTouch voorbereid worden en daardoor stressvrijer verlopen

Begeleider van Hersenwerk

Tijdens deze opleiding maakte ik kennis met de boeiende verrijking en beleving van hersenwerken. Hersenwerk gaat zoveel verder dan het aanbieden van voerpuzzels en versterkt de band met jouw kat.

Huidproblemen bij de kat

Kelly van Amersfort van Huidadvies voor Dieren gaf deze tweedaagse opleiding rond huidproblemen. We zien deze regelmatig voorkomen in het trimsalon. Doorverwijzing naar en ondersteuning van een dierenarts komt altijd op de eerste plaats.

Gedrag van de kat

Lesdag over het gedrag van de kat door prof. dr. Tiny De Keuster.

Multidisciplinair Gedragssymposium Kat

Deze lesdag stond in het teken van de laatste levensfase van de kat en de begeleiding van kat en eigenaar.

Happy Cats Café

Verschillende edities vonden reeds plaats met diverse onderwerpen rond katten. Online gehost door Anneleen Bru van Felinova.

Be.trim VZW events

Op de verschillende events van Be.trim kunnen we ons als trimmer bijscholen op diverse domeinen.

Opleiding Iriscopie

Een pittige, verruimende opleiding om katten op een geheel andere manier te kunnen ondersteunen. Deze opleiding is nog lopende en wil hier zeker mee aan de slag gaan in mijn praktijk.

Dierencommunicatie & Healing

Onze dieren vertellen ons zoveel! We hoeven alleen maar te luisteren. Een super interessante opleiding die veel dieper gaat dan alleen “leren praten” met dieren. In het najaar van 2023 start ik met de vervolgopleiding.

Money Mindset Unlocked

Als ondernemer de juist mindset hebben om te groeien en te bloeien zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Een groeiproces voor mind and soul.

Master of the Universe

The Universe has your back. Altijd en overal zijn de Engelen bij ons. Tijdens de soul journeys helen we oude pijn en wonden om nieuwe wegen vrij te maken bij het vervullen van ons levensdoel. Hoe mooi is dat.

Mastersstudie Engelen Medium

Ursula Dannijs van Centrum Jasmijn nam ons mee in de wonderen wereld van de engelen, meditaties, healing en reiki.

AnimalWise Healing & Communication

Ellen Lichteveld-Blom van de AnimalWise Academy leert mij mijn eigen, unieke werkwijze ontdekken als dierentolk en healer. Een mooi traject om af te volgen.

The Angel Academy

Han Beeren maakte ons wegwijs in de wereld van de Engelen en het leggen van toekomstkaarten. Deze cursussen waren een eerste stap in de wondere wereld van de Engelen.

Master Thyself

Mila Ganpatsing van MagicMatter bracht me veel kennis bij over tarot, pendelen, automatisch schrift, …

toekomstplannen

Groeien naar verbinding.

Doorheen de jaren is niet alleen mijn kennis rond katten gegroeid maar ook mijn aanleg voor o.a. communicatie en healing. Voor wie mij kent weet dat ik ook heel veel interesse heb in de spirituele wereld. Van daaruit wil ik op een holistische en verbindende manier met katten werken. Ik voel heel sterk dat er een grote nood is om dieper in te gaan op de noden van de kat en op welke manier kan ik die mooier bereiken dan met hen in gesprek te gaan. Momenteel werk ik volop aan mijn eigen ontwikkeling en kijk ik uit naar het startpunt van deze aanpak. Dieren vertellen ons ontzettend veel en we kunnen zoveel van hen leren. Deze verbinding wil ik dan ook heel graag aangaan om zo bij te dragen aan een betere leefwereld voor dier en mens.