Diensten

Vachtverzorging

Heeft jou kat last van klitten of vervilte vacht? Heb je een oudere kat en wil je hem/haar graag helpen bij het onderhoud van zijn/haar vacht? Wil je je kat door de ruiperiode helpen? Of wil je graag dat de nageltjes geknipt worden of de oortjes gereinigd? Wil je dat je kitten leert wennen aan de trimmer?  Bij KatSense kan je terecht voor vachtverzorging op een katvriendelijke manier.

Wij werken op een functionele manier d.w.z. we helpen de kat met datgene wat nodig is en op het tempo van de kat!

Wat houdt een trimbehandeling in?

Een trimbehandeling start steeds met een uitgebreide kennismaking.
De vacht, nagels, oren en ogen worden gecontroleerd en we bespreken de behandeling.
Daarna start de verzorging en zal de vacht klitvrij gemaakt worden en lichtjes gekamd/geborsteld zonder te veel vachtbeschadiging. Het is niet de bedoeling om bij een vachtverzorgingssessie een hele hoop haar uit te kammen. Dat is immers een aanslag op de vacht en huid van de kat. Afhankelijk van het aantal klitten en de dichtheid zal gekozen worden voor scheren of uitkammen.
Er zal altijd gekeken worden naar wat het beste is voor de kat om hem/haar zo weinig mogelijk te belasten.

Indien de kat te veel stress ondervindt tijdens de behandeling, kan het zijn dat de behandeling in 2 of meerdere keren gebeurd. Dit zal dan besproken worden.  Op deze manier kan je kat wennen aan het trimmen en de sessie als een fijne, niet pijnlijke gebeurtenis ervaren.

Oppas@Home

Zoek je de beste verzorging voor je kat terwijl jij geniet van een zalige vakantie?
Dan ben je bij KatSense Oppas@Home aan het goede adres!
De kat kan in haar vertrouwde omgeving blijven. Zo heeft de kat al minder stress van de verandering van je afwezigheid. Ook je huis lijkt bewoond doordat er regelmatig iemand langskomt. Ideaal voor katten die geen vreemde vriendjes gewoon zijn.

De oppas aan huis omvat o.a. eten geven, drinken verversen, kattenbak verschonen, opruimen eventuele ongelukjes, zone rond de kattenbak en eetbak schoonmaken (met borstel of doek), toedienen van medicatie (indien nodig), controleren algemene gezondheidstoestand, spelen en knuffelen met je kat(ten), … Je kan tijdens de oppasperiode ook een vachtverzorgingssessie boeken.

Je krijgt dagelijks een berichtje en/of foto! Zo blijf je up to date over hoe het met je kat gaat.

In de algemene voorwaarden kan je de volledige werking en verloop van de Oppas@Home nalezen.

Heb je nog vragen of wil je graag kennismaken stuur dan snel een berichtje!

KattenTaxi

KatSense gaat voor jou (samen met jou) met je kat naar de dierenarts. Ben je vaak afhankelijk van iemand anders om met je kat naar de dierenarts te gaan? Dan kan je beroep doen op onze KattenTaxi!

 

Back To Top