Kat- & Vachtvriendelijk Kattentrimmer

Professionele opleiding

Kat- en vachtvriendelijk

Tijdens deze professionele kattentrimopleiding leer je alles om zelf aan de slag te kunnen als kat- & vachtvriendelijk kattentrimmer. 

Een goede kennis van gedrag en het herkennen van stresssignalen zijn onontbeerlijk bij de uitoefening van dit vak.
Je leert werken op een vachtbesparende manier d.w.z. je doet wat nodig is voor en in het belang van de kat. De juiste materialen en kennis van huid en vacht zijn hierbij heel belangrijk.
 

Met deze kat- en vachtvriendelijke aanpak draag jij bij aan het welzijn van jouw kattenklantjes en ga je samen met de eigenaar aan de slag om klitten en vilt te voorkomen. 

Only the Best

Combinatie van
theorie & praktijk

Kattentrimmen kan je enkel leren door voldoende te oefenen in de praktijk. Zie jezelf groeien van de allereerste kat die op de trimtafel voor je staat tot het moment dat je afstudeerd en ja zelfs daarna! Want in dit vak blijf je groeien in je aanpak en kennis. Elke kat is anders en vraagt een aanpak op maat! We begeleiden jou bij elke stap! Je kan zonder problemen beoordelen hoe de staat van de vacht is, hoe je de vacht het beste kan verzorgen en op welke manier, je leert het gedrag kennen en herkennen en hierop inspelen. Op het einde van de opleiding ben je volledig klaar om zelfstandig aan de slag te gaan.

Ondersteuning & Begeleiding 

We staan als lesgevers voor je klaar om je goed te begeleiden tijdens dit traject. De gehele opleiding is op maat van de groep en zelfs afgestemd op jouw individuele noden. We passen aan en schaven bij waar nodig zodat jij zonder stress kan slagen voor deze opleiding. We kiezen daarom ook heel bewust om geen examens af te nemen maar evalueren jouw groei, kennis en kunde doorheen de hele opleiding. 

De theoretische opdrachten die je moet inleveren helpen je om te leren en te ontdekken. Het zijn hulpmiddelen om in je kattentrimsalon meteen te kunnen gebruiken. Wij zijn er om jou te helpen gedurende het hele traject! 

katvriendelijk kattentrimmer

Low Stress Handling

Geschiedenis

 We bespreken de geschiedenis van de kat en je maakt een opdracht rond de voorouder Felis Silvestris Lybica.
De voorouder van de kat verteld ons heel veel over onze huistijger.  Kortom wat heb je nu eigenlijk op je trimtafel staan en hoe ga je hier best mee om? 

Gedrag

Wat wil de kat je vertellen met zijn lichaamstaal, hoe kan je stresssignalen herkennen? Kennis van lichaamstaal en stresssignalen is een absolute must als je met katten werkt. Het is heel belangrijk om gedurende de gehele vachtverzorging hiermee rekening te houden

Speciale katjes

Katten dragen vaak een hele rugzak met zich mee. Hoe kunnen wij er als trimmer voor zorgen om hen zo goed mogelijk bij te staan. Hoe pakken we dit aan in onze (be)handelingen. We gaan dieper in op angstige katten, seniors, blinde katten, katten met trauma’s, artrose, pijn, …

Pijnherkenning

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn. Daarom is het als kattentrimmer heel belangrijk om op de signalen te letten en de eigenaar te informeren.

Gewenning

Positieve associaties zijn de key voor een leven zonder stress. Hoe kunnen we dit aanpakken? Hoe kunnen we katten en eigenaars begeleiden in dit proces? Welke leerprocessen kunnen ons hierbij helpen? Je gaat zelf schema’s opstellen. 

Happy Cats

 Katten zijn heel stressgevoelig. Wat maakt een kat gelukkig? Wat zijn de basisbehoeften van een kat? Hoe voldoe je hieraan en hoe kan je dit aanbrengen aan de eigenaar om het welzijn van jouw klantje te verbeteren? 

Niet-invasief trimmen

Wat is niet-invasief trimmen?  Hoe bouw je een trimsessie op?  Hoe hanteren we de kat op een katvriendelijke manier? Werken op een voor de kat veilige en voorspelbare manier. 

Anatomie/Gezondheid

We bespreken de anatomie van de kat met het oog op belangrijke aandachtspunten waar wij als trimmer het verschil kunnen maken. Wij zijn zelf geen dierenarts maar merken vaak als eerste veranderingen op bv. gewicht. 

EHBO

Wat je moet doen indien eerste hulp nodig is zowel bij de kat als bij jezelf.  Wat zit er zeker in je EHBO-koffer wanneer je katten gaat verzorgen?  Wat kan je zelf doen als trimmer en wanneer verwijs je onmiddellijk door? 

vachtvriendelijk kattentrimmer

Coupe Unique

Vacht & Huid

Vachtsoorten, vachtpatronen, vachtgroeicyclus, vachtproblemen, …
De vacht heeft geen enkel geheim meer voor jou. Hoe is de huid opgebouwd? Welke factoren hebben invloed op de huid en vacht? We bespreken mogelijke huidproblemen bij de kat. 

Trimmaterialen

Welke trimmaterialen bestaan er allemaal. Maar vooral belangrijk wat gebruik je als kat- en vachtvriendelijk kattentrimmer? We maken je wegwijs in het grote aanbod van materialen.  

Rassenkennis

Ontdek aan de hand van een opdracht welke prachtige kattenrassen er allemaal zijn! Leuk om later aan te vullen en te gebruiken als naslagwerk. Je kan het in je salon gebruiken als gespreksonderwerp of inkijkmap.  

Business

Bij het opstarten van een zaak komt heel wat kijken en heb je veel vragen. Start ik in hoofd- of bijberoep? Wat moet ik in orde brengen om te kunnen starten? Welke tools kunnen mijn business vergemakkelijken?
Met
opdrachten en teamwork brainstorming maken we je wegwijs.
   

Communicatie & Money

Achter elke kat staat een eigenaar. Hoe gaan we in communicatie met het kattenpersoneel van onze lieve trimklantjes? 
Prijszetting is vaak een issue voor ons al trimmer. Waarom ligt dit zo moeilijk? Hoe kunnen we een goede prijs bepalen? 

Denkspel/Hersenwerk

Denkspel is zoveel meer dan het aanbieden van een voerpuzzel. Het bevorderd de band tussen kat en eigenaar/trimmer/dierenarts. Wanneer het ingezet wordt op een stressvrije manier kan het voor de nodige ontspanning en uitdagingen zorgen.  

praktijkopleiding kattentrimmer

Leren door te doen

Praktijkmomenten

Tijdens de lessen passeren heel wat katjes die jij gaat helpen met hun vacht. Van kammen tot scheren, van langhaar tot korthaar, van goed onderhouden tot volledig in de klit.
Jij gaat er mee aan de slag! Je krijgt voldoende oefenmogelijkheden om vertrouwd te raken met de praktische kant van het trimmen. We begeleiden jou tijdens het hele proces. 

Oefenmodellen

Je gaat zelf op zoek naar (minstens) 10 oefenmodellen waarvan je een verslag in woord en beeld maakt en dat we samen bespreken. Wij zijn er om jou hierin te begeleiden! Het is niet de bedoeling om een sprong in het diepe te maken.
De ervaring leert dat het geen enkel probleem is om deze oefenmodellen te vinden. 

In het salon

Tijdens een één op één moment in ons salon of bij een collega of gastles werken we heel gericht op wat jij nog wil/kan bijleren over de vachtverzorging van katten. Zo leer je ook andere trimmers kennen en verruim je je kennis en inzichten. 

Groothandel

We brengen een bezoek aan een groothandel in trimmaterialen. Wil jij je salon al inrichten dan kan je daar de nodige info en prijzen vragen. Er is geen enkele aankoopverplichting.  

Kattenuitstap

We maken een uitstap naar een trimsalon, kattencafé, dierenasiel, fokker, bijscholingsevent, … 
Door dit bezoek leren we katten op een andere manier kennen. Wat zijn hun noden in deze specifieke omgeving en hoe kan jij als trimmer hierin bijstaan? Je leert collega’s en andere kattenprofessionals kennen.

Webinars

Verschillende webinars laten je kennismaken met o.a. DermaGroom, Groomer Planet, Xerius, Feliway, essentiële oliën en het belang van voeding voor katten. Ook je eigen welzijn als trimmer is ontzettend belangrijk en daar besteden we de nodige aandacht aan.  

unieke opleiding

Inclusief

Cursusmap 
Mini basispakket materiaal
♥ Gesloten fb-groep
Webinars 
Uitstappen 
♥ Modellen voor praktijklessen
♥ Begeleiding op maat
♥ Ondersteuning ook na de opleiding
♥ Persoonlijke aanpak
♥ Les in kleine groep
♥ Individueel praktijkmoment
♥ Brainstormen over je business
♥ Feedback op alle opdrachten 

Wij zetten ons met veel liefde in om jou het vak van kattentrimmer aan te leren! 

 

professionele opleiding kattentrimmer

Een blik achter de schermen

ik volg de opleiding

Praktische informatie

Locatie: Leuvensesteenweg 319 te 3370 Boutersem
Tijdstip: 10u00 tot 16u00 
Andere locaties en tijdstippen worden tijdig meegedeeld.

Data opleidingen najaar 2024:
13/09/24 – 11/10/24 – 25/10/24 – 22/11/24 – 06/12/24 – 17/01/25 – 07/02/25 – 28/02/25 – 21/03/25 – 25/04/25 – 09/05/25 – 20/06/25 

Individuele begeleidingsmomenten bij oefenmodellen en/of in salon of bij collega zijn nog extra onderling af te spreken. 

Koffie, thee, water en versnaperingen staan voor je klaar!
Meebrengen: eigen lunch, liefde voor katten en tonnen enthousiasme. 

Lesgevers: Sarah Simons – Tamara Goovaerts – Femke Blokken – Jet Bijen-Veldhoen 

Prijs & Inschrijven

Voor deze complete, professionele kattentrimopleiding met ondersteuning en begeleiding betaal je 2222 Euro incl. btw. 

Deze prijs omvat alle lesdagen, uitstappen, modellen, webinars, begeleiding, bonussen, lesmateriaal, cursusmap, mini materiaalpakket. 

We kijken ernaar uit om met jou samen te werken en binnenkort als collega’s samen aan de slag te kunnen.

Inschrijven kan door te klikken op onderstaande link! Je inschrijving verloopt via aankoop in de shop.

Betalen in deeltermijnen is eveneens mogelijk nl. 6 of 12 maandtermijnen (via de shop).
Je inschrijving is definitief bij betaling van de eerste deeltermijn. Vervolgens ontvang je maandelijks een betalingsverzoek voor het aantal overeengekomen maandtermijnen.

kat-& vachtvriendelijk kattentrimmer

Docenten met aandacht voor kat en vacht 

Femke Blokken

Maison du Chat

Naast verpleegkundige in de mentale welzijnszorg en kat- en vachtvriendelijke kattentrimmer is Femke ook Act-trainer. ACT richt zich op gezonde coping en bevordering van het welzijn en de kwaliteit van het leven.
Tijdens deze lesdag leer je communiceren met klanten en collega’s en je prijszetting bepalen vanuit je eigen waarden en grenzen.  

jet bijen-veldhoen

Praktijk huid en vacht

Jet neemt de lesdagen huid- en vacht en EHBO voor haar rekening. Deze dame is een gekende naam in de trimmerswereld. Sinds 1980 is zij actief bezig als trimster en voegde daar enkele jaren laten ook nog paraveterinair aan toe. Vachten en dermatologie hebben geen enkel geheim voor Jet. 
Jet heeft buiten het trimmen nog een heel palmares als docente en schrijfster van vakliteratuur. Zo heeft ze het boek EHBO en verzorging van aandoeningen bij hond en kat geschreven. 

tamara goovaerts

Beauty Business For All

Duizendpoot met passie voor mens en dier! Tamara is katten-, konijnen- en hondentrimmer met specialisatie in angstige en getraumatiseerde dieren. In het trimsalon krijgen we heel vaak met angstige katten te maken. In deze lesdag leer je hoe hiermee om te gaan. Wat is angst? Wanneer stop je? Maar we gaan ook dieper in op katjes met trauma’s. En hoe verzorgen we best blinde katjes en seniors. 

sarah simons

Katsense 

Nieuwe cursisten het vak van kat- en vachtvriendelijk kattentrimmer bijbrengen is één van mijn grootste passies. Jullie te zien evolueren van dag 1 tot aan het einde van de opleiding geeft enorm veel voldoening. Je kan steeds met al je vragen terecht! We zoeken samen naar een gepaste oplossing. Ik kijk ernaar uit om met jullie samen te werken.

Professioneel kattentrimmer

Holistisch kattentrimmer
ACADEMIE