ME & MY CATS

 

BECAUSE A ‘KAT’ IN YOUR LIFE MAKES SENSE

Because a ‘Kat’ in your life makes Sense

Welkom bij Katsense!

Mijn naam is Sarah en al heel mijn leven verzot op dieren.

Door de jaren heen ben ik het troste personeel geworden van 12 prachtige katten. Elk met hun eigen verhaal, karakter en plaatsje in ons huis en hart.

Tisha꙳, een Europese korthaar, van een ongewenst nestje bij de overburen, was de eerste van vele katten. Op een koude winteravond vonden we onder de schuur ‘vlekje’, een tricolor katje. Vlekje꙳ mocht bij ons blijven wonen maar jammer genoeg hebben we veel te snel afscheid van haar moeten nemen. De voorbijrazende auto’s waren haar net te snel af.

Een nieuwe start daar hoort toch wel een kat bij en zo kwam Aslan is ons leven. Een prachtige witte Maine Coon die meteen zijn zusje Venus meebracht.
Eenmaal het Maine Coon virus te pakken, kwamen ook Smoke, Silver, Boots en D’Juna ons vergezellen.

Om het kattenverhaal volledig te maken… onze zwerfkittens: Flora, Tattoo, Stripes en Vleks. Deze kleine rakkers hebben we “gered” van het zwerversbestaan. Ze hebben nu een warm nestje en hoeven zich nooit nog zorgen te maken over eten, drinken, knuffels en verzorging. 

 

Benieuwd welke diertjes nog deel uitmaken van ons gezinnetje?
Casper꙳ (mijn lieve Cavalier King Charles Spaniel), Kamiel꙳ (een beer van een Golden Retriever) en Milo (onze geadopteerde energieke Engelse Cocker Spaniel). In onze weide lopen ook Mona, Emma꙳ en Ella (onze schaapjes), de kipjes en Belle,  Karamel, Loes en Babs, de konijntjes.

De passie voor al mijn dieren heeft me overtuigd om volledig te gaan voor een professionele weg in de kattenwereld.

De start van mijn opleiding kattentrimmer en kattengedragstherapeut bij Toscanzahoeve was in september 2018. De opleidingen van Inge Pauwels bieden een holistische aanpak om katten en hun personeel bij te staan bij problemen qua gedrag ed.

Omdat ik op zoek was naar meerdere inzichten en ervaringen volgde ik in oktober 2018 de workshop ‘kattentrimmen in de praktijk’. Deze werd gegeven door Hennie Schuit, kattentrimster en gedragstherapeut. Zij werkt volledig op de huid-, vacht- en katvriendelijke manier.

In november 2018 stond Katsense in zijn kinderschoenen. Met de theoretische kennis en stages in mijn ‘draagmand’ volledig klaar om mijn kattenklantjes te verzorgen op een niet-invasieve manier en op te passen tijdens de afwezigheid van het personeel.

Dierenarts Dominique De Schutter van Chat Le Roi gaf in April 2019 de lezing ‘vachtverzorging van de kat’. Ik had het genoegen deze lezing, van de enige kattendierenarts in België, bij te wonen en zo weer nieuwe ideeën op te doen.

Ik verzorg met heel veel liefde en passie jullie katten en kijk er naar uit om hen te ontmoeten!

Pootje van al mijn katjes ♥♥♥

In mei 2019 ging het richting Nederland. Cats, coats & coffee is een jaarlijkse bijscholingsdag voor kattentrimmers. Dit jaar ging het over de seniorkat, hoe om te gaan met een stresskip, Marieke Knies kwam vertellen over de gezondheid van katten en Wendy Govers-VanThiel van Cats Only mocht de dag afsluiten over je klant als vachtexpert.

In juli 2019 stond de zesdaagse Kattenmatrix Pro® van Felinova op het programma. Zeer intensieve en heel leerrijke dagen die me meer inzicht en bevestiging gaven op het gebied van kattengedrag. Felinova is de kattenacademie van Anneleen Bru, de auteur van Happy Cats.

Eind oktober 2019 organiseerden Katsense en Casa Aroma de lesdag ‘oliën en katten’. Tijdens deze lesdag leerden we hoe we oliën kunnen inzetten tijdens het trimmen of ter ondersteuning bij gedragsadvies.

Vanaf november 2019 ben ik me nog verder gaan verdiepen in het kattentrimmen tijdens de lessen ‘toiletteren en verzorging van katten’ bij Syntra.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot iriscopist bij Wild Flowers. Een uitermate boeiende cursus die me in staat stelt om de emotionele en lichamelijke gesteldheid van jouw kat te bepalen. Door naar de irisstructuur, pigmentatie en bloedvaten te kijken kunnen ogen heel veel vertellen. Leonardo Da Vinci schreef het al “de ogen zijn de spiegels van de ziel”

En de toekomst? Nog heel veel leren en realiseren in het belang van het welzijn van de katjes …

 

Ontdek wat katsense voor jou kan betekenen

Onze katten kunnen in principe heel goed voor zichzelf zorgen. Maar af en toe hebben ze een beetje hulp nodig omwille van ziekte of ouderdom of trauma e.d. Die hulp kunnen we op verschillende manier bieden. Of het nu met een vachtverzorging, een oppas of een advies is over gedrag, speeltjes of trimmateriaal… ik sta graag voor jou en jouw kat klaar.

Vachtverzorging

Ik verzorg jouw kat op een huid-, vacht- en katvriendelijke manier.
Heeft jouw kat klitten of vilt aarzel niet om mij te contacteren. Er is niks om je voor te schamen. Je zoekt de beste oplossing voor jouw lieveling en dat is het belangrijkste.

Kattenoppas

Met de Katsense Oppas@Home dienst komt ik graag op jouw kat passen tijdens je afwezigheid.
Je kan kiezen uit verschillende formules. Zo kan je met een gerust hart jouw kat thuis laten. 

Gedragsadvies

Wil je jouw nieuwe vriendje een goede start geven? Heb je een kat die naast de bak plast? Of zijn er meerdere katten in huis die niet vredig naast elkaar leven?
Met een gedragsadvies op maat kunnen we het leven van jou en jouw kat (weer) aangenaam maken.

Happy@Home

Samen zorgen we voor een optimale leefomgeving voor jouw kat(ten). Met deze formule geef je jouw nieuwe vriendje(s) de allerbeste happy home die hij zich maar kan wensen.

Happy katsense katjes

Ook kortharige katten hebben soms extra hulp nodig met hun vacht. Lieve Flor heb ik geborsteld met de slickerborstel, gecontroleerd met de kam en op het einde met mijn vochtige handen de laatste dode haartjes verwijderd. Zeg nu zelf hoe relaxed kan het zijn om buiten op het terras verzorgd te worden? ♥

Oscar had een zwerversbestaan en was het niet gewend om gekamd of geborsteld of geschoren te worden.
Met veel liefde, krabbeltjes achter zijn oren en zachte hand heb ik prachtige Oscar verlost van zijn klitten en viltjes.
Zijn nieuwe familie blij, ik reuzeblij en Oscar … wel die ging daarna op zijn gemak een toertje doen in de tuin. Ook al ziet Oscar er nu een beetje gek uit, over zijn vachtje hoeft hij zich geen zorgen meer te maken. ♥