KATTENTRIMOPLEIDING

 

 

Opleiding tot professioneel kattentrimmer

Kat- & vachtvriendelijk

Tijdens deze professionele kattentrimopleiding leer je alles om zelf aan de slag te kunnen als kat- & vachtvriendelijk kattentrimmer.

Een goede kennis van gedrag en het herkennen van stresssignalen zijn onontbeerlijk bij de uitoefening van dit vak. Je leert werken op een vachtbesparende manier d.w.z. je doet wat nodig is voor en in het belang van de kat. De juiste materialen en kennis van huid en vacht zijn hierbij heel belangrijk.

Live lesdagen, praktijkdagen en opdrachten

We werken met live lesdagen zowel voor theorie als praktijk. De interactie tussen lesgever en cursist is een absolute meerwaarde in een opleiding met dieren. Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn.
Tijdens de praktijkdagen gaan we volop oefenen. Je gaat zelf de vacht voelen, beslissen wat je gaat doen en letten op het gedrag van de kat. Dit alles uiteraard onder begeleiding. Het belang van de kat komt altijd op de eerste plaats! Daarna ga je zelf aan de slag met minstens 10 oefenmodellen. Je neemt foto’s, maakt een filmpje en een verslag. Deze bekijken en evalueren we samen.

gedragsadvies voor katten
gedragsadvies voor katten
gedragsadvies voor katten

WAT KAN JE VERWACHTEN?

module 1: gedrag

In de cursus leer je het gedrag van de kat ontdekken.  Wat wil de kat je vertellen met zijn lichaamstaal, hoe kan je stresssignalen herkennen en hoe pas je leerprocessen toe?  Kortom wat heb je nu eigenlijk op je trimtafel staan? 

module 2: Huid & vacht

We bespreken de anatomie van de kat, de anatomie en fysiologie van de huid & vacht,  de vachtgroeicyclus, huid- & vachtproblemen en je ontdekt de basis van kleuren en patronen.

MODULE 3: THEorie van de vachtverzorging

Wat is niet-invasief trimmen?  Welke materialen bestaan er allemaal en welke gebruik je als vachtvriendelijke trimmer?  Hoe bouw je een trimsessie op?  Wat met schoonmaak en hygiëne?  Hoe ga je in communicatie met de eigenaar?  Hoe werk je ergonomisch?  Het hanteren van de kat, hoe doe je dat?  Wat zijn de verschillende kenmerken per ras?  Hoe ga je om met bv. kittens, seniors en blinde katjes? 

module 4: EHBO

Lindsay Broos, dierenartsassistente en kattengedragsadviseur, maakt je wegwijs in de wereld van EHBO.  Zij legt je uit wat je moet doen indien eerste hulp nodig is zowel bij de kat als bij jezelf.  Wat zit er zeker in je EHBO-koffer?

module 5: praktijkdagen

Tijdens de praktijkdagen ga je zelf aan de slag met de katten.  Je leert voelen, hanteren, kammen, borstelen, scheren, … Elke kat is anders en dus elke aanpak is ook uniek.  Je leert lichaamstaal en stresssignalen herkennen en hierop inspelen.  Je krijgt voldoende oefenmogelijkheden om vertrouwd te raken met de praktische kant van het trimmen. We begeleiden jou tijdens het hele proces.

module 6: opdrachten, oefenmodellen & praktijkexamen

Doorheen de opleiding maak je een aantal theoretische opdrachten. Deze tellen mee voor je theoretische beoordeling. Je gaat zelf op zoek naar (minstens) 10 oefenmodellen waarvan je een verslag in woord en beeld maakt en dat we samen bespreken. Op het einde van de opleiding leg je een praktijkexamen af.  Alle informatie hierover krijg je bij aanvang van de cursus.  Je krijgt voldoende tijd en de nodige begeleiding om deze tot een goed einde te brengen. Wil je daarna nog extra begeleiding bij het oefenen? Dat kan! Dan plannen we samen een extra moment in (prijs niet inbegrepen in de opleiding).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen: Nieuwe data voor 2022

Lessen: 5/2/22 – 6/2/20 – 26/2/22 – 27/2/22 – 12/3/22 – 13/3/22 – 23/4/22 – 24/4/22 – 7/5/22 – 8/5/22
Examen: 2/7/22 & 3/7/22
(datum en uur waarop jij je examen doet wordt op voorhand afgesproken)

De lessen starten om 10u00 en het einde is voorzien om 16u à 16u30 (afhankelijk van de leerstof en praktijk). We ontvangen je graag vanaf 9u30.

pRIJS 

De prijs voor de opleiding is 1850 Euro incl. BTW.  Indien gewenst kan je ook in termijnen betalen.  Vraag gerust naar de mogelijkheden.

HOE INSCRHIJVEN?

Je kan je inschrijven door een mailtje te sturen naar opleiding@katsense.be. Je ontvangt een bevestigingsmail met alle nodige informatie en algemene voorwaarden.

Inschrijven kan tot 2 weken voor de aanvang van de cursus.

Voor deze opleiding werken we met max. 6 deelnemers. Zo kunnen we iedereen goed begeleiden. Is de cursus volzet? Dan kan je je aanmelden voor de wachtlijst.

nog vragen?

Aarzel niet om al je vragen te stellen. Wij beantwoorden ze graag. Je kan ons mailen op opleiding@katsense.be of bellen/sms’en naar 0474/539421

gedragsadvies voor katten

UNIEKE PROFESSIONELE KATTENTRIMOPLEIDING IN BELGIË!

  ONTDEK WAT JE ALLEMAAL LEERT TIJDENS DEZE
KAT- & VACHTVRIENDELIJKE OPLEIDING.